• AVENIJA NEKRETNINE, Vožda Karađorđa 6/3, I sprat, Niš
 • +381 18 272 212
 • +381 63 260 160
 • +381 64 25 100 25
 • +381 61 25 100 25
 • office@avenijanekretninenis.rs

 

Koje usluge Vam nudi agencija AVENIJA NEKRETNINE?  

 

 

 ŽELITE DA PRODATE STAN?

            Pozovite nas

ŽELITE DA KUPITE STAN?

            Mi smo tu za vas

ŽELITE DA IZNAJMITE STAN?

            Možete preko nas

IMATE NEKRETNINU U NIŠU? 

     AVENIJA NEKRETNINE su za Vas

 

                                                                                          

 

 KUPOVINA NEKRETNINA 

 

Zašto je AGENCIJA AVENIJA NEKRETNINE najbolji partner pri kupovini nekretnina ?

- zato što ćemo Vam uštedeti vreme prilikom pronalaska nekretnine (dobru nekretninu nije lako naći).

- zato što ćemo Vam naći najbolju nekretninu koja odgovara Vašem budžetu

- zato što ćemo Vam naći nekretninu koja odgovara Vašim potrebama na željenoj lokaciji

- zato što Vi ne poznajete dovoljno tržište nekretnina i prateće propise

- zato što želite biti pravno sigurni i ne želite biti prevareni

- zato što želite da sačuvate svoju diskreciju

- zato što je kupovina nekretnine sa nama najsigurniji i najbolji način da budete ZADOVOLJNI I SREĆNI NAKON ZAVRŠENOG POSLA

 

Svim potencijalnim kupcima nudimo vizuelnu prezentaciju nekretnine u prostorijama agencije, a ukoliko vam se neka od nekretnina iz naše bogate ponude dopadne, zakazujemo obilazak nekretnine na terenu.

Pružamo vam kompletne informacije o nekretnini, strukturi, kvadraturi, položaju, ceni i svim okolnostima koje mogu biti od značaja za kupovinu. Takođe obaveštavamo Vas o realnoj vrednosti nekretnine za koju se interesujete.

Naši agenti mogu na licu mesta, u Vašem prisustvu, uz pomoć laserskog metra vršiti merenje kvadrature nekretnine, ili određenih prostorija. ( dnevne sobe, spavaće sobe, itd. )

Naša pravna služba vrši kompletnu proveru vlasništva i dokumentacije.

Pružamo Vam sve bitne informacije u pogledu  overe ugovora, poreza, upisa vlasništva, isplate cene. Sa Vama smo od početka do kraja, u celom postupku kupoprodaje!

 A nakon kupovine niz pogodnosti pri renoviranju i opremanju nekretnine zato što mi imamo svoje POSLOVNE  PARTNERE koji su spremni da našim klijentima obezbede niz korisnih popusta.
Sve nekretnine iz naše ponude smo lično videli jer je to najbolji način da klijentu pružimo sve neophodne informacije.
Sve nekretnine iz naše ponude pre oglašavanja proveravamo da bi tačno utvrdili pravni i vlasnički status nekretnine.
Naš princip je da zainteresovanim kupcima nudimo i pokazujemo samo nekretnine koje striktno odgovaraju njihovim najužim kriterijumima kako bi Vam uštedeli dragoceno vreme.

VAS LIČNI AGENT

Ukoliko u našoj ponudi niste pronašli adekvatnu nekretninu za vas, naši agenti prodaje će uz pristup VAS LIČNI AGENT pokušati da pronađu nekretninu  koja odgovara svim Vasim potrebama, kriterujumima i budžetu i to u najbržem mogućem roku, ali na najsigurniji način.

PRAVNA SIGURNOST

Kupovinom nekretnina uz naše posredovanje dobijate potpunu i stručnu pravnu pomoć i sigurnost jer je to osnovni princip našeg poslovanja. Takođe, svim našim klijentima obezbeđujemo potpunu diskreciju u vidu poslovne tajne za svaki poslovni odnos odnosno kupoprodaju. 

 

 

 

EKSKLUZIVNO ZASTUPANJE  - PRODAJA NEKRETNINA

 

 

ZAŠTO JE EKSKLUZIVNO ZASTUPANJE NAJBOLJA SOLUCIJA ZA PRODAJU VAŠE NEKRETNINE?

Zato što je prodaja nekretnine ozbiljan posao koji se mora voditi stručno i profesionalno, vreme koje bi utrošili prodavajući i oglašavajući nekretninu možete korisnije iskoristiti, a mi ćemo za vas najbrže i najbolje odraditi posao. U obilazak i razgledanje nekretnine vodimo samo ozbiljne kupce kojima kriterijumi vaše nekretnine odgovaraju, a koje smo saznali u prethodno obavljenom razgovoru sa njima. Eksluzivnim zastupanjem vašoj će se nekretnini posvetiti posebna pažnja od strane naše firme, odnosno agenta jer ćemo biti motivisani da da se posao obavi što kvalitetnije i uspešnije u Vašu korist. U tom slučaju Vi znate sa kim sarađujete i izbegavate varijante da Vam se veći broj raznoraznih agenata koje niste proverili šetaju kroz stan ili kuću i dovode razne neproverene kupce. Eksluzivnim posredovanjem dobijate status VIP klijenta pa samim tim i bolje oglašavanje, potpuni markenting i kvalitetnu prezentaciju nekretnine. Prilikom prodaje obezbeđujemo vam kompletnu pravnu uslugu (kupoprodajni ugovor, predugovor, svi neophodni saveti). 

 

ZAŠTO ODABRATI JEDNU AGENCIJU? ZAR NIJE VEĆA MOGUĆNOST PRODAJE AKO JE UKLJUČENO VIŠE AGENCIJA?

Ne. Sve agencije oglašavaju nekretnine na gotovo istim mestima, ali je razlika u pristupu i načinu prezentacije, koliko prostora posvećuju jednoj nekretnini. Ukoliko jednu nekretninu prodaje više agencija, a i sam vlasnik naravno da će se takvoj nekretnini posvetiti manje pažnje jer je interes agencije manji, ukoliko je proda druga agencija, ostaje bez provizije. Takođe, svaka agencija ima različit pristup prezentaciji nekretnine pa kupci često budu zbunjeni. Ne dozvolite da Vaša ponuda ostane samo zapisana u bazi agencija, nekretnini se mora posvetiti pažnja, mora se videti i prezentovati ciljanoj kategoriji kupaca. Kada se odlučite prodati nekretninu pozovite agencije i pitajte koje vam usluge nude pri posredovanju u prodaji, a zatim se odlučite za onu koja vam se čini najprikladnijom.

KOJI SU USLOVI U SLUČAJU EKSKLUZIVNOG POSREDOVANJA?

Svaka nekretnina ima svoj karakter, vrednosti, mane i vrline pa zbog toga i uslove saradnje posebno dogovaramo, a spektar naših usluga zavisi od konkretne nekretnine. Pozovite nas ili nas kontaktirajte da se dogovorimo o uslovima saradnje i šta vam mi možemo ponuditi.

OSNOVNI USLOVI ZA SARADNJU?

Vlasnik nekretnine mora da poseduje validnu i važeću dokumentaciju za nekretninu. Nekretnina mora da ima isključivo čiste vlasničke odnose i ne sme da bude predmet nikakvog spora. Cena nekretnine treba da bude određena u saglasnosti i dogovoru sa stručnjacima iz naše agencije (određivanje realne tržišne cene), što je i u apsolutnom interesu svakog prodavca kao naseg klijenta.


PRODAJA NEKRETNINA

 

ZAŠTO IZABRATI NAS ZA PRODAJU VAŠE NEKRETNINE?

Zato što smo pošteni, odgovorni,  profesionalni, i posvećeni svakoj nekretnini i svakom klijentu, pružamo najbolji marketing na tržištu nekretnina, posedujemo bazu klijenata kojima možemo odmah da ponudimo Vašu nekretninu. Sledimo princip rada koji se zasniva na stručnoj i bezrezevnoj podršci naših agenata klijentima, uz negovanje i uspostavljanje kvalitetnog i profesionalnog pristupa našim klijentima koji mi zovemo ,, LIČNI AGENT,, Takođe nalazimo se u samom centru grada Niša na atraktivnoj lokaciji što nam omugućava veliki protok potencijalnih kupaca. Ono što nas izdvaja u odnosu na druge je i pravna služba koju naša agencija poseduje uz pomoć koje je svaki posao koji obavimo potpuno pravno siguran i svi naši klijenti su potpuno pravno sigurni. Sledimo principe profesionalne etike, principe poslovnosti i efikasnosti uz uvažavanje i poštovanje svih naših klijenata. Takođe, svim našim klijentima obezbeđujemo potpunu diskreciju u vidu poslovne tajne za svaki poslovni odnos odnosno kupoprodaju. 

KAKO SE ODVIJA PROCES PRODAJE?

Nakon kontaktiranja agencije AVENIJA NEKRETNINE,  naši agenti će najpre da obave razgovor sa Vama, u pogledu prikupljanja informacija o samoj nekretnini, karakteristikama nekretnine, rokovima, cenom, Vašim uslovima prodaje i svim bitnim elementima u vezi prodaje. Nakon obavljenog razgovora dobićete opšte informacije o načinu rada i prezentacije naše agencije. Ugovorićemo vreme koje Vam odgovara za obilazak nekretnine i fotografisanje, nakon čega sledi istraživanje tržišta kupaca i razrada plana adekvatnog marketinga ( svaka nekretnina ima poseban sistem oglašavanja i marketinga ). Zatim pristupamo marketingu - oglašavanju nekretnine i samoj prodaji. O svakom potencijalnom zainteresovanom kupcu agencija bez odlaganja obaveštava vlasnika.

Ne preporučujemo Vam da dajete svoj telefon i ponudu raznim neproverenim agencijama i agentima koji će dovoditi neproverene kupce i koji će na pogrešan način predstaviti Vašu nepokretnost, oduzimajući Vam na taj način dragoceno vreme.

OSNOVNI USLOVI ZA SARADNJU?

Vlasnik nekretnine treba da poseduje dokaz o vlasništvu nad nekretninom ( kupoprodajni ugovor, ugovor o poklonu, rešenje o nasleđivanji, itd. ) Nekretnina mora da ima isključivo čiste vlasničke odnose i ne sme da bude predmet nikakvog spora. 

 

Cenovnik usluga

 

ОПИС ТРОШКОВА

ИЗНОС

НА ТЕРЕТ

ПО ЗАКЉУЧЕЊУ

Посредовање купопродаја непокретности

3%

Налогодавац

Предуговор/Уговор

Замена

3%

50%/50%

Предуговор/Уговор

Посредовање закуп непокретности

100%

Налогодавац

Предуговор/Уговор

Агенцијске услуге

6000-12.500 рсд

Налогодавац

Пре почетка

Услуга прегледа и провере документације ради продаје непокретности

0.5% од купопродајне цене непокретности

Налогодавац

Кад настану

Репрезентација ( пословно преговарање о непокретности, цени, и осталим битним елементима везаним за купопродају)

0.5 % од купопродајне цене непокретности

Налогодавац

Пре почетка

Провера комуналних дуговања  ( провера код ОН, ЕПС, као и код извршитеља по потреби )

 

     50-100

Налогодавац

У случају одустанка

                    Излазак на терен

2000 РСД

Налогодавац

У случају одустанка

  Фотографисање непокретности, обрада фотографија и  израда текста огласа

8.000 РСД

Налогодавац

У случају одустанка

Оглашавање непокретности – по дану оглашавања ( оглашавање на званичном сајту агенције, као и на осталим порталима за некретнине)

 

250 РСД / по дану оглашавања

 

Налогодавац

 

У случају одустанка

Неоправдани одустанак налогодавца-накнада штете

до 50% од посредничке накнаде

 

Налогодавац

У случају одустанка

Организација, заказивање овере предуговора/уговора и консултација са јавним бележником

2.000 РСД

Налогодавац

У случају одустанка

*све цене изражене у  влаути евро наплаћују се у динарској противвредности по продајном курсу НБС

 


ОБЈАШЊЕЊЕ ЦЕНОВНИКА:

 

1. Посредничка прoвизиja код купопродаје износи  3% од договорене купопродајне цене а може бити дефинисана и у фиксном износу, и исплаћује се посреднику приликом закључења Предуговора/Уговора о купопродаји, односно у моменту предаје и пријема капаре или аванса. Уколико се посреднички посао реализује, сви трошкови посредовања су садржани у цену  посредничке надокнаде.

2. Посредничка провизија код замене непокретности износи 3% од договорене вредности непокретности која се размењује. Провизију плаћају уговорне стране у односу 50% према 50%.

3. Посредничка накнада код закупа износи вредност једне месечне закупнине и плаћа се Посреднику приликом закључења Уговора о закупу или предаје капаре/аванса.

4. Трошкови поосредовања који превазилазе трошкове вредности 30% посредничке провизије посреднику надокнађује налогодавац и ови трошкови не улазе у цену посредничке провизије. Ванредни трошкови који настану по захтеву заинтересоване стране наплаћују се према стварним насталим трошковима.

5. У случају да НАЛОГОДАВАЦ одустане од куповине или продаје непокретности а већ је приступио потписивању Предуговора/Уговора о продаји, обавезан је да агенцији исплати посредничку накнаду.

6. Налогодавац-купац који непокретност исплаћује кредитном варијантом, у обавези је да провери своју кредитну способност пре ангажовања посредника. У посредовању за кредитног налогодавца-купца, у случају неодобравања кредита од стране

банке АВЕНИЈА НЕКРЕТНИНЕ задржава посредничку накнаду. У случају да кредитни клијент одустане од реализације започетог посла пре потписивања предуговора/уговора о продаји, у обавези је да посреднику исплати стварне трошкове, у складу са Ценовником.

Прeдaja дoкумeнтaциje у Кaтaстaр нeпoкрeтнoсти бeз пoсрeдoвaњa у прoмeту плaћa сe нeзaвиснo oд врeднoсти нeпoкрeтнoсти и тo у изнoсу oд 2.000,00 РСД дo 18.000,00 РСД у зaвиснoсти oд oбимa пoслa.

Агенцијске услуге подразумевају, предају захтева код ЕПС за промену власника и обједињене наплате, попуњавање пореске пријаве и формирање документације.

У случajу нeoпрaвдaнoг oдустaнкa oд рeaлизaциje зaпoчeтoг пoслa прoмeтa нeпoкрeтнoсти, (пре закључења предуговора/уговора о продаји) oднoснo укoликo стрaнa кoja je aнгaжoвaлa aгeнциjу зa пoсрeдoвaњe oдустaнe oд купопродаје нeпoкрeтнoсти (culpa in contrahendo) плaтићe накнаду посредничких стварних трошкова и накнаду штете у висини 50% од посредничке накнаде.

Кад се наплата врши према налогодавцу-купцу, накнада стварних трошкова  се наплаћује по основу износа купопродајне цене која је утврђена Уговором о посредовању са продавцем непокретности за коју је налогодавац/купац започео реализацију купопродаје, а код накнаде штете обрачун накнаде се врши  по основу износа посредничке накнаде коју би Посредник остварио да Налогодавац није одустао од започетог посла.

Уколико се посреднички посао реализује, сви трошкови посредовања су садржани у цену  посредничке надокнаде.

Ангажовање АВЕНИЈА НЕКРЕТНИНЕ НИШ од стране налогодавца, писмено путем Уговора о посредовању  подразумева да је заинтересована страна упозната са овим Ценовником и Oпштим условима пословања који су јавно доступни и самим тим заинтересована страна прихвата све обавезе које из предметног документа проистичу.

Заинтересована страна је безпоговорно сагласна, уз одрицање права на тужбу суду, да АВЕНИЈА НЕКРЕТНИНЕ НИШ могу наплату својих потраживања извршити и судским путем, а у складу са напред наведеним документом.

 

Овај Ценовник ступа на снагу даном доношења, односно 30.04.2018.год. 

 


 


 

 

 • MAPA
 • KONTAKT
 • AVENIJA NEKRETNINE
 • Vožda Karađorđa 6/3, I sprat
 • 18000 Niš
 • Radno vreme: 9-17h, subotom 9-14h
 • +381 18 272 212
 • +381 63 260 160
 • +381 64 25 100 25
 • +381 61 25 100 25
 • office@avenijanekretninenis.rs
© Sva prava zadržana.