Koje usluge Vam nudi agencija AVENIJA NEKRETNINE?

- Posredovanje u kupovini nepokretnosti

- Posredovanje u prodaji nepokretnosti

- Posredovanje u zakupu nepokretnosti

- Konsalting

- Menadžer izdavanja nepokretnosti u zakup ( usluga je namenjena vlasnicima nekretnina koji izdaju svoju nekretninu, ali nisu u mogućnosti da se u poslu izdavanja potpuno i sigurno posvete tom poslu )

- Procena tržišne vrednosti nepokretnosti

- Usluge uknjižbe nepokretnosti

prodaja stanova niš, prodaja kuća niš, prodaja lokala niš, prodaja nekretnina niš

ŽELITE DA PRODATE STAN?

Pozovite nas

ŽELITE DA KUPITE STAN?

Mi smo tu za vas

ŽELITE DA IZNAJMITE STAN?

Možete preko nas

IMATE NEKRETNINU U NIŠU?

AVENIJA NEKRETNINE su za Vas

 

KUPOVINA NEKRETNINA

prodaja stanova niš, prodaja kuća niš, prodaja lokala niš, prodaja nekretnina niš

Zašto je AGENCIJA AVENIJA NEKRETNINE najbolji partner pri kupovini nekretnina ?

- zato što ćemo Vam uštedeti vreme prilikom pronalaska nekretnine (dobru nekretninu nije lako naći).

- zato što ćemo Vam naći najbolju nekretninu koja odgovara Vašem budžetu

- zato što ćemo Vam naći nekretninu koja odgovara Vašim potrebama na željenoj lokaciji

- zato što Vi ne poznajete dovoljno tržište nekretnina i prateće propise

- zato što želite biti pravno sigurni i ne želite biti prevareni

- zato što želite da sačuvate svoju diskreciju

- zato što je kupovina nekretnine sa nama najsigurniji i najbolji način da budete ZADOVOLJNI I SREĆNI NAKON ZAVRŠENOG POSLA

Svim potencijalnim kupcima nudimo vizuelnu prezentaciju nekretnine u prostorijama agencije, a ukoliko vam se neka od nekretnina iz naše bogate ponude dopadne, zakazujemo obilazak nekretnine na terenu.

Pružamo vam kompletne informacije o nekretnini, strukturi, kvadraturi, položaju, ceni i svim okolnostima koje mogu biti od značaja za kupovinu. Takođe obaveštavamo Vas o realnoj vrednosti nekretnine za koju se interesujete.

Naši agenti mogu na licu mesta, u Vašem prisustvu, uz pomoć laserskog metra vršiti merenje kvadrature nekretnine, ili određenih prostorija. ( dnevne sobe, spavaće sobe, itd. )

Naša pravna služba vrši kompletnu proveru vlasništva i dokumentacije.

Pružamo Vam sve bitne informacije u pogledu  overe ugovora, poreza, upisa vlasništva, isplate cene. Sa Vama smo od početka do kraja, u celom postupku kupoprodaje!

A nakon kupovine niz pogodnosti pri renoviranju i opremanju nekretnine zato što mi imamo svoje POSLOVNE  PARTNERE koji su spremni da našim klijentima obezbede niz korisnih popusta.

Sve nekretnine iz naše ponude smo lično videli jer je to najbolji način da klijentu pružimo sve neophodne informacije.

Sve nekretnine iz naše ponude pre oglašavanja proveravamo da bi tačno utvrdili pravni i vlasnički status nekretnine. Naš princip je da zainteresovanim kupcima nudimo i pokazujemo samo nekretnine koje striktno odgovaraju njihovim najužim kriterijumima kako bi Vam uštedeli dragoceno vreme.

VAS LIČNI AGENT

Ukoliko u našoj ponudi niste pronašli adekvatnu nekretninu za vas, naši agenti prodaje će uz pristup VAS LIČNI AGENT pokušati da pronađu nekretninu koja odgovara svim Vasim potrebama, kriterujumima i budžetu i to u najbržem mogućem roku, ali na najsigurniji način.

PRAVNA SIGURNOST

Kupovinom nekretnina uz naše posredovanje dobijate potpunu i stručnu pravnu pomoć i sigurnost jer je to osnovni princip našeg poslovanja. Takođe, svim našim klijentima obezbeđujemo potpunu diskreciju u vidu poslovne tajne za svaki poslovni odnos odnosno kupoprodaju.

EKSKLUZIVNO ZASTUPANJE - PRODAJA NEKRETNINA

prodaja stanova niš, prodaja kuća niš, prodaja lokala niš, prodaja nekretnina niš

ZAŠTO JE EKSKLUZIVNO ZASTUPANJE NAJBOLJA SOLUCIJA ZA PRODAJU VAŠE NEKRETNINE?

Zato što je prodaja nekretnine ozbiljan posao koji se mora voditi stručno i profesionalno, vreme koje bi utrošili prodavajući i oglašavajući nekretninu možete korisnije iskoristiti, a mi ćemo za vas najbrže i najbolje odraditi posao. U obilazak i razgledanje nekretnine vodimo samo ozbiljne kupce kojima kriterijumi vaše nekretnine odgovaraju, a koje smo saznali u prethodno obavljenom razgovoru sa njima. Eksluzivnim zastupanjem vašoj će se nekretnini posvetiti posebna pažnja od strane naše firme, odnosno agenta jer ćemo biti motivisani da da se posao obavi što kvalitetnije i uspešnije u Vašu korist. U tom slučaju Vi znate sa kim sarađujete i izbegavate varijante da Vam se veći broj raznoraznih agenata koje niste proverili šetaju kroz stan ili kuću i dovode razne neproverene kupce. Eksluzivnim posredovanjem dobijate status VIP klijenta pa samim tim i bolje oglašavanje, potpuni markenting i kvalitetnu prezentaciju nekretnine. Prilikom prodaje obezbeđujemo vam kompletnu pravnu uslugu (kupoprodajni ugovor, predugovor, svi neophodni saveti).

ZAŠTO ODABRATI JEDNU AGENCIJU? ZAR NIJE VEĆA MOGUĆNOST PRODAJE AKO JE UKLJUČENO VIŠE AGENCIJA?

Ne. Sve agencije oglašavaju nekretnine na gotovo istim mestima, ali je razlika u pristupu i načinu prezentacije, koliko prostora posvećuju jednoj nekretnini. Ukoliko jednu nekretninu prodaje više agencija, a i sam vlasnik naravno da će se takvoj nekretnini posvetiti manje pažnje jer je interes agencije manji, ukoliko je proda druga agencija, ostaje bez provizije. Takođe, svaka agencija ima različit pristup prezentaciji nekretnine pa kupci često budu zbunjeni. Ne dozvolite da Vaša ponuda ostane samo zapisana u bazi agencija, nekretnini se mora posvetiti pažnja, mora se videti i prezentovati ciljanoj kategoriji kupaca. Kada se odlučite prodati nekretninu pozovite agencije i pitajte koje vam usluge nude pri posredovanju u prodaji, a zatim se odlučite za onu koja vam se čini najprikladnijom.

KOJI SU USLOVI U SLUČAJU EKSKLUZIVNOG POSREDOVANJA?

Svaka nekretnina ima svoj karakter, vrednosti, mane i vrline pa zbog toga i uslove saradnje posebno dogovaramo, a spektar naših usluga zavisi od konkretne nekretnine. Pozovite nas ili nas kontaktirajte da se dogovorimo o uslovima saradnje i šta vam mi možemo ponuditi.

OSNOVNI USLOVI ZA SARADNJU?

Vlasnik nekretnine mora da poseduje validnu i važeću dokumentaciju za nekretninu. Nekretnina mora da ima isključivo čiste vlasničke odnose i ne sme da bude predmet nikakvog spora. Cena nekretnine treba da bude određena u saglasnosti i dogovoru sa stručnjacima iz naše agencije (određivanje realne tržišne cene), što je i u apsolutnom interesu svakog prodavca kao naseg klijenta.

PRODAJA NEKRETNINA

ZAŠTO IZABRATI NAS ZA PRODAJU VAŠE NEKRETNINE?

Zato što smo profesionalni,  odgovorni, i posvećeni svakoj nekretnini i svakom klijentu, pružamo najbolji marketing na tržištu nekretnina, posedujemo bazu klijenata kojima možemo odmah da ponudimo Vašu nekretninu. Sledimo princip rada koji se zasniva na stručnoj i bezrezevnoj podršci naših agenata klijentima, uz negovanje i uspostavljanje kvalitetnog i profesionalnog pristupa našim klijentima koji mi zovemo, "LIČNI AGENT" Takođe nalazimo se u samom centru grada Niša na atraktivnoj lokaciji što nam omugućava veliki protok potencijalnih kupaca. Ono što nas izdvaja u odnosu na druge je i pravna služba koju naša agencija poseduje uz pomoć koje je svaki posao koji obavimo potpuno pravno siguran i svi naši klijenti su potpuno pravno zaštićeni. Sledimo principe profesionalne etike, principe poslovnosti i efikasnosti uz uvažavanje i poštovanje svih naših klijenata. Takođe, svim našim klijentima obezbeđujemo potpunu diskreciju u vidu poslovne tajne za svaki poslovni odnos odnosno kupoprodaju.

KAKO SE ODVIJA PROCES PRODAJE?

Nakon kontaktiranja agencije AVENIJA NEKRETNINE,  naši agenti će najpre da obave razgovor sa Vama, u pogledu prikupljanja informacija o samoj nekretnini, karakteristikama nekretnine, rokovima, cenom, Vašim uslovima prodaje i svim bitnim elementima u vezi prodaje. Nakon obavljenog razgovora dobićete opšte informacije o načinu rada i prezentacije naše agencije. Ugovorićemo vreme koje Vam odgovara za obilazak nekretnine i fotografisanje, nakon čega sledi istraživanje tržišta kupaca i razrada plana adekvatnog marketinga ( svaka nekretnina ima poseban sistem oglašavanja i marketinga ). Zatim pristupamo marketingu - oglašavanju nekretnine i samoj prodaji. O svakom potencijalnom zainteresovanom kupcu agencija bez odlaganja obaveštava vlasnika.

Ne preporučujemo Vam da dajete svoj telefon i ponudu raznim neproverenim agencijama i agentima koji će dovoditi neproverene kupce i koji će na pogrešan način predstaviti Vašu nepokretnost, oduzimajući Vam na taj način dragoceno vreme.

OSNOVNI USLOVI ZA SARADNJU?

Vlasnik nekretnine treba da poseduje dokaz o vlasništvu nad nekretninom ( kupoprodajni ugovor, ugovor o poklonu, rešenje o nasleđivanji, itd. ) Nekretnina mora da ima isključivo čiste vlasničke odnose i ne sme da bude predmet nikakvog spora.

 

 

C E N O V N I K - AVENIJA NEKRETNINE 

 

 

I  TROŠKOVI ANGAŽOVANJA POSREDNIKA:

 

1) Prezentacija nepokretnosti obuhvata izlazak na teren i prezentovanje nepokretnosti na terenu potencijalnim kupcima. Naplaćuje se po JEDNOM izlasku nevezano za dužinu vremena provedenog na terenu – 3.000,00 rsd.

Prezentacija nepokretnosti na udaljenim lokacijama spada u dodatne usluge koje se naplaćuju od Nalogodavca nezavisno od naplate posredničke naknade i ne spada u redovno posredovanje: 

- od 6 do 15 km od centra grada Niša - 2.000,00 rsd;

- od 15 do 50 km od centra grada Niša - 5.000,00 rsd;

- od 50 do 250 km od centra grada Niša- 24.000,00 rsd.

2) Reprezentacija podrazumeva poslovno pregovaranje o nepokretnosti, ceni i svim bitnim elementima u vezi sa kupoprodajom – naplaćuje se u iznosu od 0.5%  od kupoprodajne cene nepokretnosti.

3) Provera komunalnih dugovanja - provera visine dugovanja koja mogu da terete nepokretnost kod JKP Objedinjena naplata, JKP EPS – 8.000,00 rsd

4) Pripremne radnje za oglašavanje (izlazak na teren radi fotografisanja nepokretnosti, obrada fotografija, izrada teksta oglasa u skladu sa svojstvima nepokretnosti) - 10.000,00 rsd.

5) Oglašavanje nepokretnosti na zvaničnom sajtu agencije:

- za oglašavanje do 30 dana – 7.500,00 rsd;

- za oglašavanje od 30 do 90 dana - 18.000,00 rsd; 

- za oglašavanje preko 90 dana - 25.000,00 rsd; 

6) Oglašavanje na plaćenim portalima podrazumeva postavljanje oglasa sa fotografijama na portalima nadjidom.com, imovina.net, 4zida.rs. 

- za oglašavanje do 30 dana – 7.500,00 rsd;

- za oglašavanje od 30 do 90 dana - 18.000,00 rsd; 

- za oglašavanje preko 90 dana - 25.000,00 rsd;

7) Pregled, provera dokumentacije i vlasništva radi nesmetanog prometa nepokretnosti - 0.5%  od kupoprodajne cene nepokretnosti.

8) Zakazivanje solemnizacije predugovora/ugovora o prodaji nepokretnosti sa proverom mogućnosti overe kod beležnika – 2.000,00 rsd.

 

Napomena: U slučaju zaključenja Ugovora/Predugovora o prodaji, odnosno kod posredovanja u zakupu u slučaju zaključenja ugovora o zakupu,  smatraće se da su svi troškovi angažovanja posrednika, osim prezentacije na udaljenim lokacijama, uračunati u posredničku naknadu, pa Posrednik naplatom posredničke naknade gubi pravo na naplatu  istih troškova. 

To se ne odnosi na troškove za poslove nastale kad Posrednik u dogovoru s Nalogodavcem obavlja za njega i dodatne usluge u vezi s poslom koji je predmet posredovanja a koji prevazilaze uobičajene radnje posredovanja koje Posrednik preduzima u okviru posredovanja. 

Kada se naplata troškova vrši prema nalogodavcu – kupcu, kao osnovica za obračun troškova reprezentacije i provere dokumentacije se uzima kupoprodajna cena nepokretnosti za koju je posrednik posredovao. 

 

II POSREDNIČKA NAKNADA – KUPOPRODAJA NEPOKRETNOSTI 

Posrednička naknada kod kupoprodaje nepokretnosti se naplaćuje od Nalogodavca u iznosu od 3% od dogovorene kupoprodajne cene nepokretnosti, može biti ugovorena i u fiksnom iznosu, a ne može biti manja od 1.000,00 EUR. Posrednik stiče pravo na naplatu posredničke naknade prilikom predaje kapare, odnosno prilikom zaključenja Predugovora, odnosno Ugovora o prodaji ukoliko mu ne prethodi predugovor. 

 

III POSREDNIČKA NAKNADA – ZAMENA NEPOKRETNOSTI

Posrednička naknada kod zamene nepokretnosti iznosi 3% od dogovorene vrednosti nepokretnosti koja se razmenjuje i ne može manja od 1.000,00 EUR. Proviziju plaćaju ugovorne strane u odnosu 50% prema 50%.

 

IV POSREDNIČKA NAKNADA – ZAKUP NEPOKRETNOSTI

Posredničku proviziju kod zakupa nepokretnosti plaća Nalogodavac odnosno obe strane solidarno po 50%, ako je tako prethodno ugovoreno, a može biti definisana i u fiksnom iznosu Ugovorom o posredovanju, i isplaćuje se prilikom isplate prve mesečne zakupnine, ili predaje ključeva nepokretnosti, odnosno prilikom zaključenja Ugovora o zakupu.

 

V TROŠKOVI DODATNIH USLUGA

Troškovi dodatnih usluga naplaćuju se nezavisno od posredničke provizije. 

1) Procena tržišne vrednosti nepokretnosti

a.  Davanje mišljenja o tržišnoj vrednosti nepokretnosti, u pisanoj formi:

- za stambene objekte: 8.000,00 rsd;

- za poslovne objekte: 12.000,00 rsd;

b. Davanje usmenog mišljenja o tržišnoj vrednosti nepokretnosti:

- za stambene objekte: 3.500,00 rsd;

- za poslovne objekte: 6.500,00 rsd; 

Napomena: Sa izlaskom na teren, cena se dodatno uvećava za 3.500,00 rsd, ukoliko se procena vrši van teritorije grada Niša, cena izlaska na teren se ugovora za svaki slučaj pojedinačno.;

Sa angažovanjem sudskog veštaka, licenciranog procenitelja, cena se uvećava u iznosu od 50-150 EUR, u zavisnosti od svakog konkretnog slučaja nakon kosnultacija za sudskim veštakom;

Plaćanje se vrši na osnovu prihvaćene prethodne ponude i predračuna i to 100% avansne uplate.

2) Administrativne - agencijske usluge – paket usluga: skeniranje, štampanje dokumentacije radi kupoprodaje nepokretnosti; učešće posrednika u primopredaji dokumentacije o nepokretnosti; prisustvo posrednika prilikom potpisivanja zapisnika o primopredaji nepokretnosti; promena nosioca obaveza kod EPS-a i Objedinjene naplate, itd. 15.000,00.

Kod paketa administrativnih usluga klijent bez naknade dobija izradu predugovora/ugovora.

3) Podnošenje zahteva, urgencija, podizanje dokumentacije, itd. pred upravnim organima, fizičkim ili pravnim licima naplaćuje se usluga u iznosu od 1.000,00  - 10.000,00 rsd. Takse izdavanja dokumentacije padaju na teret Nalogodavca.

3) Uknjižba nepokretnosti – podrazumeva proveru dokumentacije radi predaje iste u nadležnom katastru, savetovanje, i predaju iste u katastar nepokretnosti – 0,5%-1% od tržišne vrednosti nepokretnosti, u zavisnosti od obima posla.

4) Dodatno angažovanje posrednika – podrazumevaju učešće posrednika u rešavanju spornih situacija kao što je npr. postojanje dugovanja koje su vezi sa nepokretnošću koja je predmet prodaje, učešće u procesu brisanja hipoteke, prisustvo agenta prilikom plaćanja dugovanja nepokretnosti, itd. i naplaćuju se u zavisnosti od obima angažovanja i provedenog vremena u radu od strane Agencije – od 5.000,00 RSD – 50.000,00 RSD.

6) Stručne konsultacije o prometu ili zakupu nepokretnosti podrazumevaju davanje mišljenja o isplativosti investicija za određenu nepokretnost, visini zakupnine na određenim lokacijama, poreskom tretmanu prometa nepokretnosti, itd. i naplaćuju se u zavisnosti od obima posla od 2.000,00 rsd do 35.000,00 rsd. 

7) Uvid u podatke katastra nepokretnosti  - 400,00 rsd

8) Ostale usluge i visina naknade koje nisu predviđene ovim Cenovikom ugovaraju se za svaki slučaj pojedinačno kao i visina naknade.

U slučaju odustanka od realizacije započetog posla kupovine ili prodaje nepokretnosti (pre zaključenja predugovora/ugovora) odnosno ukoliko strana koja je angažovala posrednika radi prodaje ili kupovine nepokretnosti odustane od kupoprodaje nepokretnosti (culpa in contrahendo) platiće naknadu štete ili ugovornu kaznu u skladu sa Opštim uslovima poslovanja i Ugovorom o posredovanju u roku od 5 dana od dana prijema opomene koju Posrednik uputi Nalogodavcu. 

Kao osnovica za obračun naknade štete uzima se iznos posredničke naknade koju bi Posrednik ostvario da Nalogodavac nije odustao od započetog posla kupoprodaje.

Posrednik u skladu sa svojom poslovnom politikom, zadržava pravo da Nalogodavcu odobri popust isključivo u pismenoj formi u zavisnosti od sopstvene procene isplativosti rada.

Plaćanje svih usluga vrši se u RSD, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

Angažovanje posrednika AVENIJA NEKRETNINE od strane nalogodavca, pismeno putem Ugovora o posredovanju  podrazumeva da je zainteresovana strana upoznata sa ovim Cenovnikom i Opštim uslovima poslovanja koji su javno dostupni u prostorijama posrednika i na veb-sajtu: avenijanekretninenis.rs i samim tim zainteresovana strana prihvata sve obaveze koje iz predmetnog dokumenta proističu.

Ovaj Cenovnik stupa na snagu dana 22.11.2018. god.

 

 

 

© Sva prava zadržana.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač