Koje usluge Vam nudi agencija AVENIJA NEKRETNINE?

- Posredovanje u kupovini nepokretnosti

- Posredovanje u prodaji nepokretnosti

- Posredovanje u zakupu nepokretnosti

- Konsalting

- Menadžer izdavanja nepokretnosti u zakup ( usluga je namenjena vlasnicima nekretnina koji izdaju svoju nekretninu, ali nisu u mogućnosti da se u poslu izdavanja potpuno i sigurno posvete tom poslu )

- Procena tržišne vrednosti nepokretnosti

- Usluge uknjižbe nepokretnosti

prodaja stanova niš, prodaja kuća niš, prodaja lokala niš, prodaja nekretnina niš

ŽELITE DA PRODATE STAN?

Pozovite nas

ŽELITE DA KUPITE STAN?

Mi smo tu za vas

ŽELITE DA IZNAJMITE STAN?

Možete preko nas

IMATE NEKRETNINU U NIŠU?

AVENIJA NEKRETNINE su za Vas

 

KUPOVINA NEKRETNINA

prodaja stanova niš, prodaja kuća niš, prodaja lokala niš, prodaja nekretnina niš

Zašto je AGENCIJA AVENIJA NEKRETNINE najbolji partner pri kupovini nekretnina ?

- zato što ćemo Vam uštedeti vreme prilikom pronalaska nekretnine (dobru nekretninu nije lako naći).

- zato što ćemo Vam naći najbolju nekretninu koja odgovara Vašem budžetu

- zato što ćemo Vam naći nekretninu koja odgovara Vašim potrebama na željenoj lokaciji

- zato što Vi ne poznajete dovoljno tržište nekretnina i prateće propise

- zato što želite biti pravno sigurni i ne želite biti prevareni

- zato što želite da sačuvate svoju diskreciju

- zato što je kupovina nekretnine sa nama najsigurniji i najbolji način da budete ZADOVOLJNI I SREĆNI NAKON ZAVRŠENOG POSLA

Svim potencijalnim kupcima nudimo vizuelnu prezentaciju nekretnine u prostorijama agencije, a ukoliko vam se neka od nekretnina iz naše bogate ponude dopadne, zakazujemo obilazak nekretnine na terenu.

Pružamo vam kompletne informacije o nekretnini, strukturi, kvadraturi, položaju, ceni i svim okolnostima koje mogu biti od značaja za kupovinu. Takođe obaveštavamo Vas o realnoj vrednosti nekretnine za koju se interesujete.

Naši agenti mogu na licu mesta, u Vašem prisustvu, uz pomoć laserskog metra vršiti merenje kvadrature nekretnine, ili određenih prostorija. ( dnevne sobe, spavaće sobe, itd. )

Naša pravna služba vrši kompletnu proveru vlasništva i dokumentacije.

Pružamo Vam sve bitne informacije u pogledu  overe ugovora, poreza, upisa vlasništva, isplate cene. Sa Vama smo od početka do kraja, u celom postupku kupoprodaje!

A nakon kupovine niz pogodnosti pri renoviranju i opremanju nekretnine zato što mi imamo svoje POSLOVNE  PARTNERE koji su spremni da našim klijentima obezbede niz korisnih popusta.

Sve nekretnine iz naše ponude smo lično videli jer je to najbolji način da klijentu pružimo sve neophodne informacije.

Sve nekretnine iz naše ponude pre oglašavanja proveravamo da bi tačno utvrdili pravni i vlasnički status nekretnine. Naš princip je da zainteresovanim kupcima nudimo i pokazujemo samo nekretnine koje striktno odgovaraju njihovim najužim kriterijumima kako bi Vam uštedeli dragoceno vreme.

VAS LIČNI AGENT

Ukoliko u našoj ponudi niste pronašli adekvatnu nekretninu za vas, naši agenti prodaje će uz pristup VAS LIČNI AGENT pokušati da pronađu nekretninu koja odgovara svim Vasim potrebama, kriterujumima i budžetu i to u najbržem mogućem roku, ali na najsigurniji način.

PRAVNA SIGURNOST

Kupovinom nekretnina uz naše posredovanje dobijate potpunu i stručnu pravnu pomoć i sigurnost jer je to osnovni princip našeg poslovanja. Takođe, svim našim klijentima obezbeđujemo potpunu diskreciju u vidu poslovne tajne za svaki poslovni odnos odnosno kupoprodaju.

EKSKLUZIVNO ZASTUPANJE - PRODAJA NEKRETNINA

prodaja stanova niš, prodaja kuća niš, prodaja lokala niš, prodaja nekretnina niš

ZAŠTO JE EKSKLUZIVNO ZASTUPANJE NAJBOLJA SOLUCIJA ZA PRODAJU VAŠE NEKRETNINE?

Zato što je prodaja nekretnine ozbiljan posao koji se mora voditi stručno i profesionalno, vreme koje bi utrošili prodavajući i oglašavajući nekretninu možete korisnije iskoristiti, a mi ćemo za vas najbrže i najbolje odraditi posao. U obilazak i razgledanje nekretnine vodimo samo ozbiljne kupce kojima kriterijumi vaše nekretnine odgovaraju, a koje smo saznali u prethodno obavljenom razgovoru sa njima. Eksluzivnim zastupanjem vašoj će se nekretnini posvetiti posebna pažnja od strane naše firme, odnosno agenta jer ćemo biti motivisani da da se posao obavi što kvalitetnije i uspešnije u Vašu korist. U tom slučaju Vi znate sa kim sarađujete i izbegavate varijante da Vam se veći broj raznoraznih agenata koje niste proverili šetaju kroz stan ili kuću i dovode razne neproverene kupce. Eksluzivnim posredovanjem dobijate status VIP klijenta pa samim tim i bolje oglašavanje, potpuni markenting i kvalitetnu prezentaciju nekretnine. Prilikom prodaje obezbeđujemo vam kompletnu pravnu uslugu (kupoprodajni ugovor, predugovor, svi neophodni saveti).

ZAŠTO ODABRATI JEDNU AGENCIJU? ZAR NIJE VEĆA MOGUĆNOST PRODAJE AKO JE UKLJUČENO VIŠE AGENCIJA?

Ne. Sve agencije oglašavaju nekretnine na gotovo istim mestima, ali je razlika u pristupu i načinu prezentacije, koliko prostora posvećuju jednoj nekretnini. Ukoliko jednu nekretninu prodaje više agencija, a i sam vlasnik naravno da će se takvoj nekretnini posvetiti manje pažnje jer je interes agencije manji, ukoliko je proda druga agencija, ostaje bez provizije. Takođe, svaka agencija ima različit pristup prezentaciji nekretnine pa kupci često budu zbunjeni. Ne dozvolite da Vaša ponuda ostane samo zapisana u bazi agencija, nekretnini se mora posvetiti pažnja, mora se videti i prezentovati ciljanoj kategoriji kupaca. Kada se odlučite prodati nekretninu pozovite agencije i pitajte koje vam usluge nude pri posredovanju u prodaji, a zatim se odlučite za onu koja vam se čini najprikladnijom.

KOJI SU USLOVI U SLUČAJU EKSKLUZIVNOG POSREDOVANJA?

Svaka nekretnina ima svoj karakter, vrednosti, mane i vrline pa zbog toga i uslove saradnje posebno dogovaramo, a spektar naših usluga zavisi od konkretne nekretnine. Pozovite nas ili nas kontaktirajte da se dogovorimo o uslovima saradnje i šta vam mi možemo ponuditi.

OSNOVNI USLOVI ZA SARADNJU?

Vlasnik nekretnine mora da poseduje validnu i važeću dokumentaciju za nekretninu. Nekretnina mora da ima isključivo čiste vlasničke odnose i ne sme da bude predmet nikakvog spora. Cena nekretnine treba da bude određena u saglasnosti i dogovoru sa stručnjacima iz naše agencije (određivanje realne tržišne cene), što je i u apsolutnom interesu svakog prodavca kao naseg klijenta.

PRODAJA NEKRETNINA

ZAŠTO IZABRATI NAS ZA PRODAJU VAŠE NEKRETNINE?

Zato što smo profesionalni,  odgovorni, i posvećeni svakoj nekretnini i svakom klijentu, pružamo najbolji marketing na tržištu nekretnina, posedujemo bazu klijenata kojima možemo odmah da ponudimo Vašu nekretninu. Sledimo princip rada koji se zasniva na stručnoj i bezrezevnoj podršci naših agenata klijentima, uz negovanje i uspostavljanje kvalitetnog i profesionalnog pristupa našim klijentima koji mi zovemo, "LIČNI AGENT" Takođe nalazimo se u samom centru grada Niša na atraktivnoj lokaciji što nam omugućava veliki protok potencijalnih kupaca. Ono što nas izdvaja u odnosu na druge je i pravna služba koju naša agencija poseduje uz pomoć koje je svaki posao koji obavimo potpuno pravno siguran i svi naši klijenti su potpuno pravno zaštićeni. Sledimo principe profesionalne etike, principe poslovnosti i efikasnosti uz uvažavanje i poštovanje svih naših klijenata. Takođe, svim našim klijentima obezbeđujemo potpunu diskreciju u vidu poslovne tajne za svaki poslovni odnos odnosno kupoprodaju.

KAKO SE ODVIJA PROCES PRODAJE?

Nakon kontaktiranja agencije AVENIJA NEKRETNINE,  naši agenti će najpre da obave razgovor sa Vama, u pogledu prikupljanja informacija o samoj nekretnini, karakteristikama nekretnine, rokovima, cenom, Vašim uslovima prodaje i svim bitnim elementima u vezi prodaje. Nakon obavljenog razgovora dobićete opšte informacije o načinu rada i prezentacije naše agencije. Ugovorićemo vreme koje Vam odgovara za obilazak nekretnine i fotografisanje, nakon čega sledi istraživanje tržišta kupaca i razrada plana adekvatnog marketinga ( svaka nekretnina ima poseban sistem oglašavanja i marketinga ). Zatim pristupamo marketingu - oglašavanju nekretnine i samoj prodaji. O svakom potencijalnom zainteresovanom kupcu agencija bez odlaganja obaveštava vlasnika.

Ne preporučujemo Vam da dajete svoj telefon i ponudu raznim neproverenim agencijama i agentima koji će dovoditi neproverene kupce i koji će na pogrešan način predstaviti Vašu nepokretnost, oduzimajući Vam na taj način dragoceno vreme.

OSNOVNI USLOVI ZA SARADNJU?

Vlasnik nekretnine treba da poseduje dokaz o vlasništvu nad nekretninom ( kupoprodajni ugovor, ugovor o poklonu, rešenje o nasleđivanji, itd. ) Nekretnina mora da ima isključivo čiste vlasničke odnose i ne sme da bude predmet nikakvog spora.

 

 I  ТРОШКОВИ АНГАЖОВАЊА ПОСРЕДНИКА:

 

1) Презентација непокретности обухвата излазак на терен и презентовање непокретности на терену потенцијалним купцима. Наплаћује се по ЈЕДНОМ изласку невезано за дужину времена проведеног на терену – 3.000,00 рсд.

Презентација непокретности на удаљеним локацијама спада у додатне услуге које се наплаћују од Налогодавца независно од наплате посредничке накнаде и не спада у редовно посредовање:

- од 6 до 15 км од центра града Ниша - 2.000,00 рсд; - од 15 до 50 км од центра града Ниша - 5.000,00 рсд;- од 50 до 250 км од центра града Ниша- 24.000,00 рсд.

2) Репрезентација подразумева пословно преговарање о непокретности, цени и свим битним елементима у вези са купопродајом – наплаћује се у износу од 0.5%  од купопродајне цене непокретности.

3) Припремне радње за оглашавање (излазак на терен ради фотографисања непокретности, обрада фотографија, израда текста огласа у складу са својствима непокретности) - 10.000,00 рсд.

4) Оглашавање непокретности на званичном сајту агенције:

- за оглашавање до 30 дана – 7.500,00 рсд;

- за оглашавање од 30 до 90 дана - 18.000,00 рсд;

- за оглашавање преко 90 дана - 25.000,00 рсд;

5) Oглашавање на плаћеним порталима подразумева постављање огласа са фотографијама на порталима nadjidom.com, imovina.net, 4zida.rs.

- за оглашавање до 30 дана – 7.500,00 рсд;

- за оглашавање од 30 до 90 дана - 18.000,00 рсд;

- за оглашавање преко 90 дана - 25.000,00 рсд;

6) Преглед, провера документације и власништва ради несметаног промета непокретности - 0.5%  од купопродајне цене непокретности.

7) Заказивање солемнизације предуговора/уговора о продаји непокретности са провером могућности овере код бележника – 2.000,00 рсд.

Напомена: У случају закључења Уговора/Предуговора о продаји, односно код посредовања у закупу у случају закључења уговора о закупу,  сматраће се да су сви трошкови ангажовања посредника, осим презентације на удаљеним локацијама, урачунати у посредничку накнаду, па Посредник наплатом посредничке накнаде губи право на наплату  истих трошкова.

То се не односи на трошкове за послове настале кад Посредник у договору с Налогодавцем обавља за њега и додатне услуге у вези с послом који је предмет посредовања а који превазилазе уобичајене радње посредовања које Посредник предузима у оквиру посредовања.

Када се наплата трошкова врши према налогодавцу – купцу, као основица за обрачун трошкова репрезентације и провере документације се узима купопродајна цена непокретности за коју је посредник посредовао.

 

II ПОСРЕДНИЧКА НАКНАДА – КУПОПРОДАЈА НЕПОКРЕТНОСТИ

Посредничка накнада код купопродаје непокретности се наплаћује од Налогодавца у износу од 2% од договорене купопродајне цене непокретности, ( уколико уговорена цена није мања од тржишне) и може бити уговорена и у фиксном износу, а не може бити мања од 700,00 ЕУР. Посредник стиче право на наплату посредничке накнаде приликом предаје капаре, односно приликом закључења Предуговора, односно Уговора о продаји уколико му не претходи предуговор.

 

III ПОСРЕДНИЧКА НАКНАДА – ЗАМЕНА НЕПОКРЕТНОСТИ

Посредничка накнада код замене непокретности износи 4% од договорене вредности непокретности која се размењује и не може мања од 700,00 ЕУР. Провизију плаћају уговорне стране у односу 50% према 50%.

 

IV ПОСРЕДНИЧКА НАКНАДА – ЗАКУП НЕПОКРЕТНОСТИ

Посредничку провизију у висини једне месечне закупнине плаћа Налогодавац, а може бити дефинисана и у фиксном износу Уговором о посредовању, и исплаћује се приликом исплате прве месечне закупнине, или предаје кључева непокретности, односно приликом закључења Уговора о закупу. Не може бити мања од 50% од износа месечне закупнине.

 

V ТРОШКОВИ ДОДАТНИХ УСЛУГА

Трошкови додатних услуга наплаћују се независно од посредничке провизије.

1) Процена тржишне вредности непокретности

а.  Давање мишљења о тржишној вредности непокретности, у писаној форми:

- за стамбене објекте: 8.000,00 рсд;- за пословне објекте: 12.000,00 рсд;

б. Давање усменог мишљења о тржишној вредности непокретности:

- за стамбене објекте: 3.500,00 рсд;- за пословне објекте: 6.500,00 рсд;

Напомена: Са изласком на терен, цена се додатно увећава за 3.500,00 рсд, уколико се процена врши ван територије града Ниша, цена изласка на терен се уговора за сваки случај појединачно.;

Са ангажовањем судског вештака, цена се увећава у износу од 50-150 EUR, у зависности од сваког конкретног случаја након коснултација за судским вештаком;

Плаћање се врши на основу прихваћене претходне понуде и предрачуна и то 100% авансне уплате.

2) Пакет административно-агенцијских услуга: скенирање, штампање документације ради купопродаје непокретности; учешће и присуство посредника у примопредаји документације и приликом потписивања записника о примопредаји непокретности; промена носиоца обавеза код ЕПС-а и Обједињене наплате, присуство адвоката – сарадника приликом закључења предуговора или уговора итд. 17.500,00. Клијент без накнаде добија израду предуговора/уговора и пратеће документације.

3) Провера комуналних дуговања – стање дуга за утрошак елек.енергије, комуналне обавезе код ЈП Обједињена наплата, и ЈП ,,Наиссус,, за утрошак воде. О дуговањима се не може издати званичан документ јер комунална предузећа не издају иста, већ се стање дуга проверава на шалтерима у усменој форми. – 3.000,00 рсд

4) Подношење захтева, ургенција, подизање документације, итд. пред управним органима, физичким или правним лицима наплаћује се услуга у износу од 1.000,00  - 10.000,00 рсд. Таксе издавања документације падају на терет Налогодавца.

5) Укњижба непокретности – подразумева проверу документације ради предаје исте у надлежном катастру, саветовање, и предају исте у катастар непокретности – 0,5%-1% од тржишне вредности непокретности, у зависности од обима посла.

6) Додатно ангажовање посредника – подразумевају учешће посредника у решавању спорних ситуација као што је нпр. постојање дуговања које су вези са непокретношћу која је предмет продаје, процес брисања хипотеке, итд. и наплаћују се у зависности од обима ангажовања и проведеног времена у раду од стране Агенције – од 5.000,00 РСД – 50.000,00 РСД.

7) Стручне консултације о промету или закупу непокретности подразумевају давање мишљења о исплативости инвестиција за одређену непокретност, висини закупнине на одређеним локацијама, пореском третману промета непокретности, итд. и наплаћују се у зависности од обима посла од 2.000,00 рсд до 35.000,00 рсд.

8) Увид у податке катастра непокретности  - 400,00 рсд

9) Остале услуге и висина накнаде које нису предвиђене овим Ценовиком уговарају се за сваки случај појединачно као и висина накнаде.

У случају одустанка од реализације започетог посла куповине или продаје непокретности (пре закључења предуговора/уговора) односно уколико страна која је ангажовала посредника ради продаје или куповине непокретности одустане од купопродаје непокретности (culpa in contrahendo) платиће накнаду штете или уговорну казну у складу са Општим условима пословања и Уговором о посредовању у року од 5 дана од дана пријема опомене коју Посредник упути Налогодавцу.

Као основица за обрачун накнаде штете узима се износ посредничке накнаде коју би Посредник остварио да Налогодавац није одустао од започетог посла купопродаје.

Посредник у складу са својом пословном политиком, задржава право да Налогодавцу одобри попуст искључиво у писменој форми у зависности од сопствене процене исплативости рада.

Плаћање свих услуга врши се у РСД, по средњем курсу НБС на дан уплате.

Ангажовање посредника АВЕНИЈА НЕКРЕТНИНЕ од стране налогодавца, писмено путем Уговора о посредовању  подразумева да је заинтересована страна упозната са овим Ценовником и Oпштим условима пословања који су јавно доступни у просторијама посредника и на веб-сајту: avenijanekretninenis.rs и самим тим заинтересована страна прихвата све обавезе које из предметног документа проистичу.

Овај Ценовник ступа на снагу дана 07.09.2021. год.

 

 

 

© Sva prava zadržana.
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač